Παρουσίαση βιβλίου «Παραγωγή & εμπορία φαρμάκου στην Ελλάδα: Ιστορία, Ανάπτυξη, Όραμα»

19 Νοέμβριος, 2018

Παρουσίαση βιβλίου

 «Παραγωγή & εμπορία φαρμάκου στην Ελλάδα: Ιστορία, Ανάπτυξη, Όραμα»

H εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 22 Νοεμβρίου στις 12.00 στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, Βασ. Σοφίας 127 Αθήνα.

Η έκδοση «Παραγωγή & εμπορία φαρμάκου στην Ελλάδα: Ιστορία, Ανάπτυξη, Όραμα» καλύπτει την πορεία από τις παραδοσιακές θεραπείες στα βιομηχανοποιημένα σκευάσματα,  την απαρχή των πρώτων βιομηχανικών μονάδων στη μεταπολεμική Ελλάδα και  την εξέλιξη των σύγχρονων φαρμακοβιομηχανιών.

Ακολουθώντας την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τα σημαντικότερα γεγονότα ανά δεκαετία, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στον χώρο της υγείας και του φαρμάκου, η έκδοση δίνει στον αναγνώστη την πραγματική ιστορική διάσταση, αλλά και τη διαχρονική συμβολή του κλάδου στην οικονομία της χώρας.

Στο πλαίσιο της έκδοσης παρουσιάζονται οι επιχειρήσεις του κλάδου καθώς και οι πιο σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, αλλά και των ξένων φαρμακευτικών εταιρειών που επένδυσαν ή επενδύουν στην παραγωγή και εμπορία του φαρμάκου στην Ελλάδα.

Την ιστορική αναδρομή πλαισιώνουν ειδικά κεφάλαια για την ιστορία των Εμβολίων στην Ελλάδα, καθώς και για τη συνεργασία ξένων φαρμακοβιομηχανιών με ελληνικές εταιρείες.

Στην εκδήλωσή αυτή, θα παραστούν σημαντικά στελέχη της βιομηχανίας, καθώς και των φορέων του κλάδου. Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει standing cocktail.