Το ΕΙΠαστέρ συμμετέχει στο συνέδριο: "Αρχεία Φορέων Υγείας: Ιστορία και Διαχείριση Πηγών"

26 Απρίλιος, 2018

Ανακοίνωση

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ στο 3ήμερο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Αρχεία Φορέων Υγείας: Ιστορία και Διαχείριση Πηγών

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, το αρχαιότερο Ερευνητικό Ίδρυμα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας, συμμετέχει στο συνέδριο με θέμα «Αρχεία Φορέων Υγείας: Ιστορία και Διαχείριση Πηγών» που συνδιοργανώνουν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, τα Ιστορικά Αρχεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών & του Δήμου Αθηναίων, το Δίκτυο για την Ιστορία της Υγείας,  στις 25 Απριλίου έως και 27 Απριλίου 2018, στην Κεντρική Υπηρεσία των Γ.Α.Κ., Δάφνης 61 στο Ψυχικό.

Την Παρασκευή 27 και ώρα 17:00-21:00, κατά την 7η Συνεδρία με θέμα : «Αρχεία Διεθνών Φορέων» θα μιλήσουν ο Ανδρέας Βούρτσης, Ιστορικός και η Δρ. Σύλβα Χαραλάμπους, Διευθύντρια Ερευνών Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ. Θέμα της ομιλίας τους: «To Ιστορικό Αρχείο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ: Διασώζοντας έναν αιώνα ιστορίας»

Το  Ιστορικό Αρχείο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, αποτελεί μια αξιόλογη  ερευνητική υποδομή για την μελέτη  όχι μόνον της ιστορίας του Ινστιτούτου αλλά και της ιστορίας της Ιατρικής, της Δημόσιας Υγείας, της Πολιτικής Υγείας, της Κοινωνιολογίας, της ιστορίας των ελληνικών Ερευνητικών Ιδρυμάτων, αλλά και  των ελληνο- γαλλικών σχέσεων της εποχής.

Το  3ήμερο συνέδριο  θα πλαισιώνεται  από Έκθεση αρχειακών  τεκμηρίων με θέμα  : «…ελπίς παρέστη…»

Περισσότερα στο ιστολόγιο: https://healthhistorynetwork.blogspot.gr/2018/04/25-27-2018.html

Αφίσα Δελτίο Τύπου Πρόγραμμα