Ανοικτή πρόσκληση για παροχή υπηρεσιών από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ πάνω στον αντι-ιικό και αντι-λεϊσμανιακό έλεγχο φαρμάκων και άλλων ουσιών

26 May, 2023

Ανοικτή πρόσκληση

Προς όλα τα μέλη της Επιστημονικής Κοινότητας, του Ακαδημαϊκού ή Ιδιωτικού χώρου, που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Βιοϊατρικής Μεταφραστικής Έρευνας καθώς και τα στελέχη εταιριών, για παροχή υπηρεσιών από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ πάνω στον αντι-ιικό και αντι-λεϊσμανιακό έλεγχο φαρμάκων και άλλων ουσιών. Οι υπηρεσίες έχουν πιστοποιηθεί με το ISO 9001:2015 στα πλαίσια της Ελληνικής Υποδομή Μεταφραστικής Έρευνας EATRIS-GR (ΕΣΠΑ 2014-2020).

Ημερομηνία Έναρξης Υποβολών: 26 Mαΐου 2023

Ημερομηνία Λήξης Υποβολών:  25 Μαΐου 2024

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ αναγγέλλει την ανοικτή πρόσκληση για υποβολή αιτημάτων για υλοποίηση των κάτωθι προγραμμάτων παροχής υπηρεσιών σε ερευνητικές μονάδες υποδομής μεταφραστικής έρευνας.

Η παρούσα πρόσκληση απευθύνεται σε όλα τα μέλη ΔΕΠ των Πανεπιστημίων, τους Ερευνητές των ερευνητικών ιδρυμάτων και τους Ερευνητές ή άλλα στελέχη των εταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της βιοιατρικής μεταφραστικής έρευνας και της ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων.

Υλοποίηση μελετών για τον έλεγχο φαρμάκων ή άλλων ουσιών με δράση έναντι ιών, όπως οι Φλαβοϊοί (Ηπατίτιδας C, Δάγκειου πυρετού, Κίτρινου πυρετού, Δυτικού Νείλου, Ζίκα), ο ιός της Ηπατίτιδας B, ο κορονοϊός SARS-CoV-2 και ιοί της οικογένειας Arenaviridae (π.χ της λεμφοκυτταρικής χοριομηνιγγίτιδας), καθώς και για τον έλεγχο φαρμάκων ή άλλων ουσιών με αντι-λεϊσμανιακή δράση, σε αποδοτικά και πρωτότυπα μοντέλα κυτταροκαλλιέργειας που προσομοιώνουν την φυσιολογική τάση οξυγόνου και το μεταβολικό μικροπεριβάλλον των ιστών, κατόπιν πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και αξιολόγησης. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις συγκεκριμένες αναλύσεις μπορούν να βρεθούν στις ιστοσελίδες της Mοριακής Ιολογίας και της Μοριακής Παρασιτολογίας του ΕΙΠ (Molecular Virology, Molecular Parasitology).

Οι υπηρεσίες έχουν πιστοποιηθεί με το ISO 9001:2015

Δείτε εδώ την πολιτκή ποιότητας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από Συντονιστική Επιτροπή του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ. Η επιλογή των έργων που θα υποστηριχθούν θα γίνει λαμβάνοντας υπόψιν τα επιστημονικά πλεονεκτήματα, τον «μεταφραστικό» χαρακτήρα των μελετών και τη δυνατότητα υλοποίησης.  

Οι προτάσεις υποβάλλονται στην Ελληνική ή Αγγλική γλώσσα, ηλεκτρονικά μέσω συμπλήρωσης της πρότυπης φόρμας που ακολουθεί και την αποστολή της στα emails nikiv@pasteur.gr (για αντι-ιικό έλεγχο) και penny@pasteur.gr (για αντι-παρασιτικό έλεγχο).

Δείτε εδώ την ΠΡΟΤΥΠΗ ΦΟΡΜΑ

ΤΗΡΗΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ

1. Κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων / General Data Protection Regulation (GDPR)

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ είναι συμμορφούμενο με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων 2016/679 καθώς και με τον Ν.4624/2019. Στο πλαίσιο αυτό το ΕΙΠ έχει υλοποιήσει τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

2. Κανόνες ηθικής/δεοντολογίας για περιπτώσεις έρευνας με ανθρώπινα βιολογικά δείγματα: Οι αιτούντες παροχή υπηρεσιών από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ οφείλουν να έχουν λάβει έγκριση από την αρμόδια αρχή βιοηθικής των νοσοκομείων/ οργανισμών από τα οποία θα γίνει η συλλογή των δειγμάτων. Tα ανθρώπινα δείγματα θα πρέπει να συνοδεύονται από έγγραφη συγκατάθεση του ασθενούς. Τα ανθρώπινα δείγματα θα πρέπει να έρχονται στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ ανωνυμοποιημένα. Οι σχετικές εγκρίσεις βιοηθικής θα πρέπει να αποστέλλονται στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ πριν την αποστολή των δειγμάτων.

3. Δημοσιότητα: Σε όσες δημοσιεύσεις προκύψουν από τη συνεργασία με τις ερευνητικές μονάδες του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, θα πρέπει να γίνεται ρητή αναφορά τους με χρήση του παρακάτω κειμένου:

- Στην Αγγλική Γλώσσα: We acknowledge implementation of this work by the Hellenic Pasteur Institute Research platforms of Molecular Virology or of Immunology of Infection and Molecular Parasitology.

- Στην Ελληνική Γλώσσα: H εργασία αυτή υλοποιήθηκε στις ερευνητικές υποδομές του Ελληνικoύ Ινστιτούτου Παστέρ Mοριακής Ιολογίας ή Ανοσολογίας Λοιμώξεων και Μοριακής Παρασιτολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή επιπλέον πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με:

Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ

T: +30 210 6478875

M: +30 6974174747

E: nikiv@pasteur.gr (για αντι-ιικό έλεγχο)

penny@pasteur.gr  (για αντι-παρασιτικό έλεγχο)