Έκτακτη ανακοίνωση του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ για την αναστολή των διαγνωστικών εξετάσεων του Διαγνωστικού Τμήματος του ΕΙΠ με αφορμή τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του Νέου Κορόνα Ιού SARS-CoV-19 από το Διαγνωστικό Τμήμα.

16 March, 2020

Έκτακτη ανακοίνωση του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ εκτελεί τις διαγνωστικές εξετάσεις για τον Νέο Κορόνα Ιό SARS-CoV-19 και τη γρίπη.

Λόγω των αυξημένων απαιτήσεων του Νέου Κορόνα Ιού SARS-CoV-19, το ΕΙΠ αναστέλλει προσωρινά την εκτέλεση των άλλων διαγνωστικών εξετάσεων.

«Το ΕΙΠ επικεντρώνεται στις διαγνωστικές εξετάσεις για το Νέο Κορώνα Ιό από  σήμερα 16.03.2020. Για το σκοπό αυτό αναστέλλει την εκτέλεση διαγνωστικών  εξετάσεων που προσφέρονται, εκτός από εξετάσεις για τον ιό SARS-CoV-19  και τον ιό της γρίπης. Για λόγους ασφαλείας τους παρακαλούνται οι ασθενείς να μην προσέρχονται στο  Ινστιτούτο, καθόσον αναστέλλονται οι αιμοληψίες. Επιπροσθέτως τονίζεται ότι στο Ε.Ι.Παστέρ ΔΕΝ γίνονται λήψεις κλινικών δειγμάτων για την εξέταση του νέου Κορωνοϊού SARS-CoV-19.

Αναφορικά με τις εξετάσεις Νευροανοσολογικών Νοσημάτων, οι εξετάσεις θα  συνεχίσουν να πραγματοποιούνται με βραδύτερο ρυθμό και μόνο σε  αποστελλόμενα δείγματα.»

Λυπούμεθα για την προσωρινή αναστολή κι ελπίζουμε να επανέλθουμε το συντομότερο δυνατόν.