Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ συμμετέχει στο Pint of Science

07 May, 2019

Η επιστήμη βγαίνει στα bar!

Το Pint of Science είναι μια πρωτότυπη και ξεχωριστή ετήσια γιορτή της επιστήμης που διοργανώνεται, από το 2015 ανά την υφήλιο, μέσα σε μια κανάτα μπύρα. Ένα μεγάλο κίνημα στα πλαίσια της διάχυσης της επιστήμης που ξεκίνησε το 2012 από μια παρέα φίλων ερευνητών στα εργαστήρια του Imperial College of Science, Technology and Medicine στο Λονδίνο υιοθετώντας την φιλοσοφία των pubs. Σκοπός είναι να φέρει κοντά τους επιστήμονες και την κοινωνία με τρόπο απλό και άμεσο, στο οικείο και φιλικό περιβάλλον ενός bar. Όραμα της ομάδας να διαδοθεί το πάθος για τη γνώση και την επιστημονική έρευνα.

Από τις 20 έως 22 Μαΐου 2019 νέοι και καταξιωμένοι ερευνητές από όλα τα επιστημονικά πεδία, θα δώσουν σύντομες ομιλίες σε κεντρικά bar της Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κρήτης, Σερίφου και Βόλου, ταυτόχρονα με συναδέλφους τους ερευνητές σε 25 άλλες χώρες και περισσότερες από 400 πόλεις ανά τον κόσμο.

Η Δρ Ρεβέκκα Μάτσα, Διευθύντρια Ερευνών του ΕΙΠ, συμμετέχει με ομιλία στις 21/5 με τίτλο «Μια κανάτα… βλαστοκύτταρα και… καλά γεράματα!» MoMix Bar Kerameikos (Molecular Mixology)

Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ ΔΤ_PoS_Γενικό

Δείτε το πρόγραμμα εδώ ProgramΑ4blue