Επιμορφωτική δράση: "Η αναγκαιότητα των εμβολιασμών στην Ελλάδα-Μύθοι και Πραγματικότητες"

17 April, 2019

Στο πλαίσιο των δράσεων του ΕΙΠαστέρ  που αφορά την ενεργή επικοινωνία  της επιστήμης, και των άμεσων και στοχευμένων συνεργασιών του ΕΙΠαστέρ  με τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία,  σε συνεργασία με το 2ο και 4ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Αττικής (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) διοργανώνεται  επιμορφωτική δράση/σεμινάριο με θέμα «Η αναγκαιότητα των εμβολιασμών στην Ελλάδα-Μύθοι και Πραγματικότητες».  

Απευθύνεται  στους/στις εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα δημόσια και ιδιωτικά νηπιαγωγεία της ΔΙΠΕ Β’ και Δ’ Αθήνας και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, ώρα 14:00-17:00 στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, Λεωφ. Βασ. Σοφίας 127, Αθήνα, 115 21.

Σκοπός της επιμορφωτικής δράσης/σεμιναρίου  είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών  για την πρόοδο της επιστήμης και της καινοτομίας στην αντιμετώπιση λοιμωδών νοσημάτων που μπορούν να αντιμετωπισθούν με τρόπους πρόληψης. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην αποτελεσματικότητα των εμβολιαστικών προγραμμάτων που έχουν εφαρμοσθεί διεθνώς και στην ανάδυση «ξεχασμένων» νοσημάτων εξαιτίας μη-επιστημονικών πρακτικών.

Οι εισηγήσεις της δράσης θα καλυφθούν από επιστήμονες-ερευνητές του Ινστιτούτου. Θα συζητηθούν ερωτήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς σε επιστημονικά και κοινωνικά ζητήματα σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών.

Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΙΠ_ΠΕΚΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ_18_4_2019