Επιστημονική Ημερίδα του ΙΕΠ : Εκπαίδευση παιδιών προσφύγων στο Αμφιθέατρο του ΕΙΠ

09 April, 2019

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) σας προσκαλεί στην Επιστημονική ημερίδα με τίτλο :

"Εκπαίδευση Παιδιών Προσφύγων: Επιμορφωτικές και Υποστηρικτικές Δράσεις για την ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας"

που θα πραγματοποιηθείν την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 (09:00-16:00), στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ (Λεωφ. Βασ. Σοφίας 127, Αθήνα)

Δείτε την πρόσκληση εδώ

Δείτε το πρόγραμμα εδώ 

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ν.Π.Ι.Δ.) είναι επιτελικός επιστημονικός φορέας που υποστηρίζει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τους εποπτευόμενους φορείς του στα θέματα που αφορούν την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τη μεταλυκειακή εκπαίδευση, τη μετάβαση από τη δευτεροβάθμια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και την αντιμετώπιση της μαθητικής διαρροής και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου, με στόχο τη διασφάλιση του δικαιώματος όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.

Η Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο «Εκπαίδευση παιδιών προσφύγων: Επιμορφωτικές και υποστηρικτικές δράσεις για την ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας» διοργανώνεται με σκοπό την παρουσίαση βασικών παιδαγωγικών προϋποθέσεων και αρχών για την υποδοχή και ένταξη παιδιών προσφύγων στην τυπική εκπαίδευση, την ανάδειξη καλών πρακτικών διεθνώς, την παρουσίαση των επιμορφωτικών και υποστηρικτικών υλικών που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της Δράσης 4 και τέλος τη σύνδεση των αποτελεσμάτων της Δράσης 4 με την εφαρμογή της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στη χώρα μας, και φιλοξενείται στο ΕΙΠαστέρ στο πλαίσιο της Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής μας Δράσης «το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, ΠΑΣΤΕΡΙΩΝΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΤΗΣ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ”.Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, Βασ. Σοφίας 127 – Αθήνα,  σε χώρο που έχει παραχωρηθεί δωρεάν από το ΔΣ του Eλληνικού Ινστιτούτου Παστέρ.

Στόχος της διοργάνωσης είναι ο προβληματισμός, η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των συμμετεχόντων αναφορικά με τον ρόλο της σχολικής κοινότητας  στην καλλιέργεια κουλτούρας αποδοχής και εκπαιδευτικής ένταξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως είναι τα παιδιά των προσφύγων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

http://www.iep.edu.gr/el/deltia-typou-genika/deltio-typou-prosklisi-se-imerida-me-titlo-ekpaidefsi-paidion-prosfygon-epimorfotikes-kai-ypostiriktikes-draseis-gia-tin-endynamosi-tis-sxolikis-koinotitas

Για να παρακολουθήσετε την ημερίδα εγγραφείτε στον κάτωθι υπερσύνδεσμο

https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/login.php